Aquarellaria: Schoonheid in vergankelijkheid


Gebeurtenissen uit de actualiteit - soms pijnlijk, de natuur, voorwerpen - vaak verweerd, worden fragmentarisch en eerder op een grafische manier weergegeven. Aan details waarop niemand let geeft ze een eigen swing want in kleine dingen kunnen grote belevenissen schuilen.   

Dé uitdaging echter is de techniek, het spel tussen drager, pigmenten, water én het beheersen ervan. Een persoonlijke touch, die er in kan bestaan, de aquareltechniek op een andere manier te gebruiken, meerder media aan te wenden of een collage te creëren, geeft de meerwaarde.

De Brugse academie en Sint-Lucas te Gent waren een start en de Brugse Aquarelschool met Fernand Thienpondt opende, wat technieken betreft, nieuwe perspectieven.  Stages en workshops bij goede aquarellisten(Gallizia, Poxon, Pekel...) worden graag bijgewoond. 

"Ik leer nog elke dag bij en het is zalig om met medeaquarellisten te keuvelen.  Daarom bezoek ik veel tentoonstellingen, alle disciplines, in binnen-en buitenland.  Er wordt geëxperimenteerd, verticaal geklasseerd en gerecycleerd. Nu en dan wordt een werk ingelijst en neem ik deel aan een tentoonstelling.

lid  IWS (International Watercolour Society)-Belgium    Kunstkring "De Zeven Torentjes"


Maak een gratis website.