Schoonheid in vergankelijkheid


Gebeurtenissen uit de actualiteit, de natuur, voorwerpen, vaak verweerd, worden fragmentarisch en eerder op een grafische manier weergegeven. Aan details waarop niemand let geeft ze een eigen swing want in kleine dingen kunnen grote belevenissen schuilen.   

Dé uitdaging echter is de techniek, het spel tussen drager, pigmenten, water én het beheersen ervan. Een persoonlijke touch geeft de meerwaarde.

De Brugse academie en Sint-Lucas te Gent (reg. plastische kunsten) waren een start en de Brugse Aquarelschool met Fernand Thienpondt opende, wat technieken betreft, nieuwe perspectieven.  Stages en workshops bij goede aquarellisten worden graag bijgewoond. 

"Ik leer nog elke dag bij en het is zalig om met medeaquarellisten te keuvelen.  Daarom bezoek ik veel tentoonstellingen in binnen-en buitenland.  Er wordt geëxperimenteerd en vertikaal geklasseerd. Nu en dan wordt een werk ingelijst en neem ik deel aan een tentoonstelling.

lid: AIB (aquarelinstituut België)         IWS (International Watercolour Society)-Belgium    Kunstkring "De Zeven Torentjes"